Prima pagină > Pentru ochi, inimă şi suflet > La Mulți Ani de Ziua Bărbatului, dar fără bere, fotbal sau grătar!

La Mulți Ani de Ziua Bărbatului, dar fără bere, fotbal sau grătar!

Astăzi, 5 mai 2012, în Parcul „Lumea Copiilor” din București, cu începere de la orele 12.00, toţi cei prezenţi se vor putea delecta cu preparate care mai de care mai gustoase precum mici, pastramă, cârnaţi şi bineînţeles nelipsita bere, până la ora 23.00. Party pentru bărbații adevărați.

Pe scena din parc urmează să concerteze minoritarul Connect-R alături de trupele Voltaj, Sistem, Vunk şi Heaven. Surpriza va fi trupa de dansatori alături de care vor face spectacol cele trei grații de la Heaven. Le cunosc și mi se par cele mai fără ifose tipe din showbiz-ul autohton. Bravo lor!

Făcând abstracție de sărbătoare, nu pricep de ce advertisingul trebuie să ne spună cine suntem, ce vrem, ce ne place și ce avem nevoie să consumăm ca să fim în pas cu moda, lumea sau convențiile sociale.

Berarii ne spun că bărbații adevărați sunt aceia care consumă bere oricând. Ăștia s-au combinat cu măcelarii, deoarece berea merge perfect alături de grătarul pe care trebuie să sfârâie  cârnăciori de bere, fleici, mici, pastramă, frigărui și alte preparate din carne mai mult sau mai puțin împănate cu E-uri sau emulsie de șorici și monoglutamat de sodiu.

Dacă îmi place vinul și sunt vegetarian asta însemană că îmi cad coaiele? Nu voi mai fi considerat mascul? Femeile cad pe spate numai la propunerile indecente izvodite de guri care duhnesc a mici bine usturoiați și care eructează emisii aerobe cu iz de malț, hamei și cea mai pură apă de la munte?

Mai nou, imaginea băutorului de bere nu respectă tiparele clasice. Acum apar în reclame la bere tot soiul de hipsteri, emo, corporatriști, IT-iști și alte soiuri de -iști care fac parte din targetul berarilor. Mă aștept ca în scurt timp să văd reclame cu popi care fac bungee-jumping și beau bere făcută din cea mai binecuvântată agheasmă.

Sensibili la dorințele bărbaților, care nu vor să facă celebra „burtă de bere”, berarii de la firma nușcare spuneau că berea are cele mai puține calorii și că este un mit că îngrașă, băută responsabil. Cum pula calului să o bea prostul responsabil, când e bombardat cu sugestii publicitare care îi spun că trebuie să o bea MEREU?

Ce nu pricep este legătura aproape ombilicală între bere și fotbal. Consider asta o jignire pentru bărbații care se uită la meciuri, dar nu sunt nici proști, nici needucați. De ce nu se poate bea ALTCEVA în timpul vizionării unui meci de fotbal? Doar pentru că publicitarii bat monedă pe asocierea asta de când lumea? Să-i chiș în freză, vorba unui clasic în viață.

Propun sărbătorirea unei zile a bărbatului care să nu aibă nimic de a face cu berea, fotbalul, grătarele sau mârlănia promovată prin reclame. Nu toți bărbații se identifică cu subspecia care nu știe decât să urle și înjure la fotbal, să vânture un grătar și să ghorțăie bere cu amici de-aceeași teapă.

Bărbații se pot sărbători și discutând la un pahar de vin, coniac sau altă băutură alcoolică. Există viață și subiecte de discuție și fără fotbal. Bărbații pot lua masa fără ca felurile de mâncare servite să fie însoțite de muștar. Eu aș prefera să petrec ziua bărbatului în compania unui grup de prieteni care să fie compus și din femei.

Nu vi s-au părut niciodată suspecte întrunirile gen popotecă ale „bărbaților adevărați”, care se simt grozav doar în compania altor bărbați? Eu știu că s-a votat legea fututului în cur dar, în ritmul în care se promovează obiceiurile dosnice, mă tem ca aplecarea să nu devină și obligatorie.

Foarte ciudată mi se pare, în Cartea galbenă a Organizației Bărbaților din România (OBR), Regula nr. 95, a schimbării scuipatului, care spune: „Când împărţim aceeaşi sticlă de bere, nu-i ştergem gâtul înainte să bem.” Sărut gay la gura sticlei? Ce dracu!

Dacă bărbăția adevărată înseamnă îmbucatul de preparate la grătar, privind la fundași și ghiorțăind bere, prefer să nu mă amestec în această troacă și să fiu un bărbat atipic, cu riscul de fi considerat mai puțin „adevărat”.

La urma cozii sper ca, măcar în viitorul apropiat, o parte dintre bărbați să considere că sărbătorirea masculinității ar fi bine să includă relații sexuale cu femei, ca să se bucure și ele de ziua noastră, că și-așa se dau peste cap pentru noi tot anul. Să trăim până murim!

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: