Prima pagină > Uncategorized > From zero to hero

From zero to hero

„Visul” american poate fi trăit şi în afara graniţelor SUA. O dovedeşte experienţa prostituatei columbiene care, după scandalul cu agenţii Secret Service, va fi subiectul unui editorial scris de Larry Flint în Hustler.

Apariţia în Playboy nu a fost confirmată oficial, încă, dar e cert că femeia va povesti toată tărăşenia, cu agenţii americani rău-platnici, în cadrul unui interviu acordat unui jurnalist celebru, al cărui nume încă nu a fost dezvăluit.

Aşadar, se confirmă -a câta oară- că femeile curve au noroc. Îmi pare sincer rău de femeile  cuminţi, care înghit şi tac, fără o speranţă de mai bine. Vorba agentului: „Bad girls suck; good girls swallow”.

Dania Londono Suarez are deja meșterit un băiat de 9 ani, la cei 26 de ani ai săi și practică prostituția în Columbia. Dama de companie a atras atenţia presei internaţionale după un incidentul petrecut la un hotel din Cartagena, unde şi-a petrecut noaptea cu Arthur Huntington, un agent Secret Service care apoi a refuzat să-i plătească „tragerea pe cosor”, negociată la 800 de dolari.

Zgârciobul de 41 de ani i-a aruncat, în scârbă, doar 28 de dolari. Nu suma a supărat-o pe Dania. Ea mai fusese luată cu japca și era învățată cu futaiuri moca, dar faptul că americanul a considerat-o o curvă ieftină i-a făcut sângele să clocotească. L-a luat pe agent la poșete în cap și tărăboiul a ajuns până la recepția hotelului Caribe, care a chemat poliția.

Scandalul a intrat în atenţia opiniei publice la 12 aprilie, cu două zile înainte ca preşedintele american, Barack Obama, să participe la Summitul Americilor de la Cartagena. Conducerea hotelului a sifonat că agenții americani au adus în hotel vreo 20 de târfe înainte ca Obama să ajungă acolo.

Dintre 12 agenți suspectați că au dat cu pula-n populație 9 au fost puși pe liber. Pe lângă agenții Secret Service, adică SPP-iști americani, au supt-o și 11 militari, la fel de americani, care s-au băgat „în pat cu dușmanul”, contra cost.

Tânăra devenită celebră peste noapte, la propriu, ar urma să pozeze goală în revista Playboy şi să ofere detalii despre scandal într-un interviu cu un jurnalist cunoscut, potrivit Miami Herald. Însă Theresa Hennessey, o purtătoare de cuvânt a revistei Playboy, a declarat că „nu există planuri de a publica fotografii cu ea în revistă”.

Pe de altă parte, Larry Flynt, editorul revistei Hustler, a dezvăluit faptul că are fotografii cu Dania, dar a precizat că nu a terminat de redactat articolul care le va însoţi, plus că nici femeia nu a bătut palma pentru suma propusă de revista americană. Negocierile continuă.

Acest scandal a determinat Secret Service să trimită 100 de agenţi la cursuri de etică ale unor profesori de la Universitatea John Hopkins. Au apărut și noi reguli de conduită pentru agenţi, inclusiv interdicţia de a consuma alcool în cantităţi excesive şi de a aduce străini în camerele lor de hotel.

În plus, ambasadorul Columbiei în Statele Unite, Gabriel Silva, a cerut într-un interviu ca preşedintele Barack Obama să prezinte scuze pentru acest scandal, despre care afirmă că a afectat reputaţia ţării sale. Oare dacă se răsuflă și că agenții au prizat cocaină de pe sânii Daniei, Obama va trebui să-și ceară scuze și față de cartelul drogurilor Medellin?

Beleaua cea mare nu e că s-a aflat că agenții de protecție și pază ai președintelui american merg la bagaboante. Mai nasol este că se vinde ca pâinea caldă cartea lui Ronald Kessler intitulată „In the President`s Secret Service: Behind the Scenes With Agents in the Line of Fire and the Presidents They Protect” ( Serviciile Secrete ale preşedintelui: din culisele agenţilor aflaţi în prima linie şi ale preşedinţilor pe care îi protejează).

Fostul reporter dezvăluie în această carte că atunci când se exercită presiuni asupra lor, managerii Secret Service le spun agenţilor să lase oamenii să intre la evenimente fără să le ceară să treacă prin magnetometre sau detectoare de metale.

Când un eveniment este pe cale să înceapă şi există persoane care încă mai aşteaptă să intre, membri ai personalului de campanie plictisiţi, dar şi membri ai personalului de la Casa Albă, atât ai lui George W. Bush şi Barack Obama, le spun celor de la Secret Service să oprească verificarea şi să îi lase să intre.

Peste 40.000 de susţinători ai vicepreşedintelui Joe Biden au fost lăsaţi de către Secret Service să intre la un eveniment, în Baltimore, pe 6 aprilie 2009, fără să fie verificaţi cu magnetometre, iar vicepreşedintele nu a purtat vestă antiglonţ.

Un lunetist sau mai mulţi lunetişti, de oriunde din standuri, ar fi putut să tragă de mai multe ori, înainte ca noi să intrăm în linia de foc„, afirmă Kessler că i-a spus un actual agent, revoltat de neglijenţa Service Service. Asta-i una. Ordinul se execută, nu se discută.

Colac peste pupăză, Secret Service nu este echipat cu cele mai puternice arme, cum ar fi carabinele Colt M44, utilizate de FBI şi poliţia TF din SUA. Asta chiar nu e așa de rău, mai ales că șefii nu insistă ca agenţii să fie supuşi unor recalificări în utilizarea armelor sau unor teste fizice.

În schimb, Secret Service le cere agenţilor să îşi completeze singuri scorurile obţinute la testele sportive și de tir. Kessler mai scrie, citând alţi agenţi, că un agent care se ocupă de securitatea preşedintelui pică frecvent testele cu pistolul, dar nu a fost înlăturat din post.

O agentă este într-o formă fizică atât de slabă, încât nu poate deschide portiera limuzinei blindate a preşedintelui, dar, în loc să i se ceară să treacă testele fizice, obligatorii o dată la trei luni, managementul agenţiei a cerut şoferilor să parcheze astfel încât aceasta să poată deschide mai uşor portiera. Poate femeia are alte calități speciale pe care le oferă gratis, spre deosebire de Dania Suarez.

Caricaturiștii au profitat de ocazie ca să arate cât de greu este serviciul agenților americani și cât de cumplită este povara secretului profesional.

ÎNAINTE     DE     MISIUNE

DUPĂ     MISIUNE

Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: