Prima pagină > FotoComentarii > Prea nuşcum, prea ca la ţară…

Prea nuşcum, prea ca la ţară…

Oameni mai pricepuţi decât mine, de la AdCritics, au simţit că e ceva putred la ţară. Pe mine doar mă enervează reclama, ceea ce înseamnă că publicitarii şi-au făcut bine treaba. De nervi mi-a venit o idee pentru stand up comedy, dar v-o exemplific mai târziu. Vedeţi mai întâi ce zic criticii:

„Una dintre cele mai importante companii de produse lactate din Romania, Covalact, face mare rebranding de anul trecut. Publicul ar trebui sa afle ca produsele companiei sunt naturale, sanatoase, hranitoare si gustoase. La asta s-a lucrat si prin intermediul campaniei curente. Campania de comunicare care a invadat micile ecrane vrea sa sporeasca notorietatea brandului si in acelasi timp sa ridice cota de piata. S-a incercat o adresare directa, cu un personaj principal la fel de direct si puternic, care rosteste cuvinte usor intelese de oricine. Cine sa se buna cu o “baba” afurisita care vrea sa atinga perfectiunea? Cu un slogan (“Covalact De Tara. Prea bun. Prea ca la tara”) care intareste ceea ce se vrea a fi produsul, Coana Chiva este pe aceeasi lungime de unda cu directia luata de campania de comunicare: nici un compromis nu poate distruge un produs ce se vrea a fi perfect.

Totuşi nu e prea mare asemanarea totusi cu acea campanie de comunicare de la Ardealul in care se accentua ideea de perfectiune a oamenilor din zona de referinta? Aceeasi atmosfera de tara, aceiasi oameni pretentiosi, dar alt produs. E drept ca mesajul de baza se muleaza perfect pe cele anterior spuse, dar poate se puteau pune in practica si altfel, sa nu mai semene atat de mult cu atmosfera creata de pateul Ardealul. Oare ce o mai zice batrana in momentul in care Covalact va lansa, pana la sfarsitul anului si variantele cu fructe ale iaurtului? Nu va mai fi acel gust de tara…iaurtul de tara nu are fructe. Cred ca atunci nu va mai fi nici o Coana Chiva care sa comenteze, dar mai avem putin de asteptat si vom vedea.”

Foarte frumos. S-au descurcat şi la faza cu fructele şi au pus-o pe babă să aleagă căpşuni, că deh, asta e meserie naţională ridicată la rang de artă peste hotare şi orice român e expert în căpşuni. Problema este că aceste fructe seamănă cu neşte cuvioase capuri de pulă aşa că de aici până la ideea pe care o voi exemplifica vizual mai jos, nu a fost decât un pas. Să-mi ziceţi dacă vă place. Dar, înainte de marele poster prea fain, prea ca la ţară, vă las să vă delectaţi cu o serie de alte postere pe principiul: veşnicia (şi bunătatea) s-a născut la sat.

Şi acum, fără alte introduceri, vedeţi posterul de mai jos şi vă minunaţi de bunătatea produselor firmei Pulalact. Coana Chizda va alege ştoiul cel mai bun, măciuca perfectă, mătărânga ideală, belita supremă, ce mai… va alege pula-pulelor!


Categorii:FotoComentarii
 1. cristi
  iunie 25, 2012 la 12:39 PM

  Si uite asa s-a dus dracului bucuria pe care o aveam sa plescai iaurtul Covalact. Prea rea este lumea! Prea putine bucurii au mai ramas nemanjite!

 2. Sanyi-bácsi (adică nea Alecu)
  iunie 9, 2012 la 11:15 AM

  Cât de reprezentativă este o Coană Chiva pentru Covasna, e însă altă chestie, értesz?

 3. iulie 27, 2011 la 10:20 AM

  Mie mi-a placut :))
  Foarte tare frate :))

 4. jo
  iulie 16, 2011 la 2:25 AM

  :))

 5. iulie 11, 2011 la 9:56 AM

  reclama e stupida doar prin faptul ca s-a repetat de prea multe ori. In rest, ideea a fost interesanta.

  • iulie 12, 2011 la 12:55 AM

   Inseamnă că te-ai uitat doar la poze şi n-ai băgat de seamă scrisul. Acolo chiar asta se spunea, că tot conceptul campaniei este niţel „împrumutat” de la firma de pateuri Ardealul. De aia ideea este mai curând „furgăsită” decât interesantă.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: