Prima pagină > Utile > Un chilipir pe zi

Un chilipir pe zi

Am fost apostrofat recent, printr-un comentariu, că am postat un link către un site cu produse la reducere, care nu e convenabil pentru buzunarul românesc în perioada de criză. Nicio problemă. Repar greşeala prin îndemnul pionieresc de a accesa Ghelir.ro,  un Woot mioritic. Ca să o iau de la Adam şi Eva, am  să spun doar că Woot.com este primul magazin on-line care a pornit o afacere pe principiul „One Day, One Deal”.

Cum imitaţia este cea mai sinceră formă de admiraţie, Dragoş Mănac a muncit pe brânci şi tastatură până i-a ieşit un Woot românesc. Felicitări! Începutul a fost greu, dar acum treaba merge nenică… Sloganul Ghelir este „Un singur produs. O singură zi. Un preţ extraordinar!” şi nu minte deloc. După cum se vede şi mai jos, am cumpărat de pe Ghelir un mp3 player produs de firma Mustek care mă serveşte admirabil şi acum, după vreo trei ani de folosinţă.

Data cumparare Produs Pret/Buc Cantitate Total de plata Stare
15 august 2008, 12:07 Mp3 player Mustek 2GB Black 144.7 RON 1 157.7 RON finalizata

Cum admiratorii au şi ei admiratori, la rândul lor, Ghelirul a făcut pui. Tot în 2007 s-a născut Zazazoo.ro, un proiect e-commerce susţinut de Avântu Ecommerce Grup SRL, dezvoltat în colaborare cu Ghelir.ro. N-a fost să fie. Zazazoo.ro punea la dispoziţie câte un produs pe zi, destinat femeilor. Publicul-ţintă îl reprezentau însă şi berbanţii, care doreau să facă sex total cu ajutorul unui cadou făcut cuiva special. Schema nu a ţinut însă pentru că noi, românii, preferăm să „dăm la neagră” gratis.

Ce îmi mai place la Ghelir este pagina de…

Întrebări incomode

Utilizatorul carcotas ar putea avea cateva intrebari incomode pentru noi. Ca sa nu irosim timp si neuroni ni le vom pune (si vom raspunde) singuri:

I: Este o idee originala?
R: Nu, nu este o idee de marketing originala. De ce? Pentru ca nu ne-am gandit noi primii la ea, insa ne-a placut. Este aplicata in premiera in Romania!

I: Ce e acela un Ghelir?
R:
Castig obtinut fara prea multa munca. Cuvant de origine turca (hint:logo), sinonim cu chilipir. Orice alt domeniu interesant, pronuntabil, ne-englezit la care ne-am gandit era luat. Dorim sa incarcam de semnificatie cuvantul, dar am cumparat si gheril.ro (masculinul de la gherila) pentru cei care uita repede denumirile noi.

Categorii:Utile
 1. dawin45
  ianuarie 21, 2011 la 9:50 PM

  multumesc pentru revieurile realizate,la aceste situri,eu ca utilizator nou, la gheril,vad ca are security risk scris pe site,si credeam ca situ-ul e tapa,din aceste comenturi tind sa cred,ca le-a expirat cerificatul de securitate online…

 2. DeMaio
  august 11, 2010 la 1:50 PM

  He he, da, lung drum 🙂
  Eu unul nu am să renunț la al meu decât în clipa când nu mai poate fi folosit și atunci am să-mi iau ceva de la aceeași firmă. E vorba de Cowon.
  Dar, ca să fiu sincer, am auzit foarte multe playere care sună mai mult decât decent, probabil că au înțeles că și aici este nevoie de puțină calitate ca să stai pe piață 🙂

 3. DeMaio
  august 11, 2010 la 1:06 PM

  Mustek face și mp3 player-e? Woe, pe asta nu o știam!

  • august 11, 2010 la 1:39 PM

   Îţi imaginezi inima cu care am cumparat eu playerul, după ce aveam un UPS de la ei? De la UPS-uri la scule audio e distanţă lunga, dar băieţii au parcurs-o onorabil. Recomand. Fiabil de numa-numa, acumulatorul ţine vreo 4 ore la volum maxim, filmele se vad ok, ca si reportofon se descurca onorabil iar restul cu poze şi documente ma intereseaza mai putin, dar e simţit şi acolo. Go Mustek, go! Am avut un ZEN Stone (1 Giga) de la Creative la care deşi mic şi uşor, s-a băşit acumulatorul după doi ani de folosinţă.

 1. august 10, 2010 la 8:09 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: