Prima pagină > Utile > Născociri adevărate

Născociri adevărate

Studenţii ieşeni s-au bucurat şi anul acesta de Balul Mascat Francofon care a avut loc în data de 18 martie, în luna manifestărilor dedicate francofoniei. Scopul evenimentului, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, îl constituie crearea unei atmosfere relaxante pentru toţi studenţii ieşeni, mediu în care fiecare îşi poate pune imaginaţia în aplicare la cote maxime, devenind pentru o seară personajul pe care îl visează şi îl admiră. Organizatorii au garantat că “pentru câteva ore, viaţa cotidiană ieşeană va fi schimbată cu una de basm” şi nici nu au ştiut câtă drepate au avut, deoarece unii chiar au rămas cu amintiri “de poveste”.

Recent, mi-a ajuns la urechi o întâmplare legată de acest bal mascat. La eveniment a vrut să participe şi un cuplu din Campusul “Tudor Vladimirescu”. Băiatul mai fusese şi la alte ediţii, spre deosebire de prietena lui, boboacă dornică de măscări. Prin intermediul unei amice, studentă la actorie, fata a făcut rost de două costume pe cinste, din recuzita Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri”, Iaşi. De încântată ce era de costumul ei nici nu i l-a arătat băiatului, special ca să îl dea pe spate în seara cu pricina. Ghinionul a făcut ca tipa să se simtă foarte rău cu doar câteva ceasuri înainte de ora la care ar fi trebuit să meargă la bal. Ca să nu irosească banii daţi pe închirierea ambelor costume, fata a insistat ca măcar el să meargă şi apoi să îi povestească cum a fost. El a acceptat cam fără chef şi-a luat costumul, pus frumos pe umeraş şi a plecat, iar ea s-a băgat în pat şi a adormit.

După vreo oră de somn fata se trezeşte total remontată. Cum mai erau câteva ore până la finele balului, se gândeşte să profite de timpul rămas şi să se distreze şi ea puţin. Se îmbracă în costumaţia ei şmecheră şi sare în primul taxi gasit lângă cămin. Pe drum îşi zice că tot răul e spre bine, deoarece va putea observa cum se comportă iubitul ei, lăsat de capul lui. Ea ştia cum arată costumul lui, pe când el habar nu avea ce urma să poarte ea. Odată ajunsă la bal îl remarcă uşor –deh, costumaţie de la Naţional- pe musiu iubiţel cum se spărgea în figuri pe lângă cele mai sexy tipe din sală.

Cele Trei Graţii

Fără să mai stea pe gânduri se apropie de acesta şi începe să danseze provocator. Omul, fire sensibilă la damele unduioase, îi pică în plasă în secunda doi. În focul unui dans slow tipa îi lansează, şoptit, invitaţia de a o urma într-un amfiteatru gol, din apropierea sălii de bal, pentru continuarea “ostilităţilor”.

Cu ochii larg închişi.

El acceptă fără nicio reţinere şi are parte de o înfocată partidă de amor, chiar pe catedra scufundată în beznă. Cum se apropia miezul nopţii, iar măştile trebuiau să cadă la finele balului, fata îl păcăleşte că se duce până la baie şi o şterge franţuzeşte înapoi în camera ei de cămin din Tudor.

Dacă-i bal, bal să fie!

Se schimbă înapoi în hainele cu care o lăsase dormind prietenul ei şi se pune pe aşteptat. Acesta o găseşte citind când ajunge la ea, în jurul orei unu. Cum era şi firesc, îl întreabă cum a fost la bal, iar acesta răspunde:

– Hai mă iubi, că doar ştii că eu am vrut mai mult pentru tine să merg la balul ăsta… Aşa, singur, nu m-am simţit deloc bine.

– Ai dansat mult?

– Nici măcar un dans. Era aglomerată sala de prea multă puştime. Norocul meu a fost că m-am întâlnit cu nişte foşti colegi de liceu, care stau la căminele din Târguşor şi m-au invitat la ei. Am lins câteva beri, am jucat table şi a trecut timpul mai repede. Băi da` n-ai să crezi ce i s-a întâmplat tipului căruia i-am împrumutat costumul meu…

Ori la bal, ori la spital.

Categorii:Utile
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: