Prima pagină > Utile > Pajalusta, spune ce numere vezi

Pajalusta, spune ce numere vezi

Pe blogurile ruseşti umblă zvonul că testul de mai jos este unul dintre cele de bază, la care sunt supuşi dornicii de cătănie. Traducerea ar suna cam aşa: „Şase probleme care identifică problemele psihice ale tânărului soldat”.

Dacă recrutul nu “vede” vreo cifră din cele şase cercuri, asta înseamnă că ar putea suferi de diverse probleme, după cum urmează:

Nu vede cercul cu nr. 1: Agresivitate crescută, înclinat către conflict, se recomandă aport suplimentar de exerciţii fizice şi duşuri reci.

Nu vede cercul cu nr. 2: Capacitate intelectuală posibil mai scăzută decât media, nu poate lucra cu echipament sofisticat.

Nu vede cercul cu nr. 3: Tendinţe de lăcomie şi depravare. Trebuie să primească raţii zilnice mai consistente, să fie supus la mai multe activităţi fizice, să nu aibă contact cu provizii de hrană, armament, logistică etc.

Nu vede cercul cu nr. 4: Posibilă înclinaţie către violenţă, este recomandat să fie desemnat lider deoarece poate să păstreze ordinea.

Nu vede cercul cu nr. 5: Posibilă homosexualitate latentă. Poate manifesta uşoare accese necontrolate de atracţie faţă de persoane de acelaşi sex.

Nu vede cercul cu nr. 6: Eventuale tendinţe de schizofrenie. Necesită testări suplimentare.

Da, dragi tovarăşi, şi eu m-am căcat pe mine că am tendinţe de iubire a curcubeului, când nu am putut distinge nimic la figura nr. 5. Totuşi, ca să nu muriţi de curiozitate, luaţi de aici rezolvarea: 1–25; 2–29; 3–45; 4–56; 5–6; 6–8.

În fine, concluzia mea este că, după ce că blogomanii ruşi n-au glagore nici cât o găină blonavă de gripă porcină, nici testul nu e bun. Adică culorile nu-s destul de vii. După o simplă cercetare am descoperit că acest test este unul inventat de un medic militar japonez, Ishihara, care descoperă dacă suntem „orbi” la anumite culori sau suferim de discromatopsie, după cum bine se poate vedea de aici sau aici. Şi cică blogurile ar trebui să informeze…

În armată e necesar ca persoanele să perceapă corect culorile, mai ales în aviaţie. Totuşi sunt şi teste care au dovedit că persoanele cu probleme de percepţie a culorilor pot distinge camuflajul militar mai bine decât cele cu vedere bună. Cam asta este. Dacă vă temeţi că aţi descoperit vreo afecţiune psihică probabil ar trebui să apelaţi, totuşi, la un specialist în psihiatrie. Să ne vedem sănătoşi.

Categorii:Utile
 1. MadElaine
  aprilie 30, 2010 la 3:27 PM

  nu vad 6, ma tot uit, nu este 6

 2. aprilie 30, 2010 la 10:23 AM

  Testul l-am facut si eu cand am plecat in aramata, dar in mod cert a fost un test legat de oftalmologie, nu de psihiatrie. Numai daca nu au descoperit rusii ceva legatura intre cele doua.

 3. aprilie 30, 2010 la 5:05 AM

  Mă uit,mă mai uit o dată,îmi repoziţionez şi ochelarii….dar să dea strechea în ruşi dacă am văzut ceva la numărul 5! =)) În rest se văd foarte clar.

  • mai 5, 2010 la 7:46 AM

   La 5 e tiparit ruseşte, adică aiurea. Nu e nuanţa corectă. Dacă ai sa urmăreşti linkurile din text vei vedea.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: