Prima pagină > Ingrediente pentru SUC > Ginerică nu are nicio şansă

Ginerică nu are nicio şansă

Cred că celula de bază a societăţii, adică familia, este o carceră doar pentru bărbat. Chiar şi verighetele seamănă cu nişte mici cătuşe, doar că nu au un lanţ între ele.De fiecare dată când aud că un cuplu că vrea să se căsătorească le atrag tinerilor atenţia asupra statisticii care arată că mariajul este principala cauză a divorţurilor. Nu mă înţelegeţi greşit. Eu cred că dragostea este ca un vis frumos, dar căsătoria este ceasul deşteptător.

Femeile îşi doresc din fragedă pruncie să fie mirese, să poarte rochie albă, să facă copii şi să distrugă viaţa unui bărbat. Ele nu au dubii. Asta vor şi până la urmă,  folosindu-se de aspectul plăcut din primele trei decenii ale existenţei şi sex, asta obţin. Căsătoria este singura vânătoate la care vânatul plăteşte certificatul pentru vânător şi îi dă şi un inel cu diamant.

Unii spun că însurătoarea e ca o loterie. Pe naiba! La Loto se mai şi câştigă. Să te însori este ca şi când ai mânca la restaurant împreună cu prietenii. Comanzi ce îţi place, dar după ce vine mâncarea parcă tot ce are altul în farfurie ţi se pare că e mai bun decât ce ai tu. Bărbaţii sunt victimele unei întregi conspiraţii care, într-un târziu, tot în faţa altarului îi aduce.

Cel puţin aici ne-am aştepta la o mică mână de ajutor din partea popei, care e şi el bărbat până la urmă, dar degeaba. Corect ar fi ca el să dea două variante de răspuns, adică „Vrei sau nu vrei să o iei de soţie pe Cutărica?”. Atunci, chiar dacă ginerică e în „săptămâna chioară”, ar putea cu o ultimă sforţare să spună nu.

Cum pervers se procedează acum, răspunsul este sugerat. Se spune că bărbatul este în săptâmâna chioară deoarece dragostea e oarbă. Da, dar căsătoria îi deschide imediat ochii, din păcate, când e deja prea târziu. De regulă asta durează până la moarte, deoarece puţini reuşesc să evadeze în timpul vieţii. Nu degeaba se spune „până ce moartea ne va despărţi”.

Vă întrebaţi de ce popa nu-i ţine partea bărbatului? Pentru că el nu a avut de ales. Ca să se facă popă el a fost nevoit să accepte pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, în celula de bază a societăţii. În plus, a luat bani buni, neinpozabili, pe slujba de cununie aşa că nu are chef să dea şpaga înapoi. Dacă tot s-a nenorocit în interes de serviciu, măcar bani să iasă. Amin.

Când era bunica fată, instituţia căsătoriei încă mai merita efortul. Cine îşi dădea „piatra din casă”, dăruia viitorului ginerică o şpagă mai mult sau mai puţin consistentă. Asta se numea zestre. Pe lângă asta, fata ştia să gătească, să spele, să calce, să facă curat, să cultive plante şi să crească animale. Nu ştia să facă sex, pentru că virginitatea era o condiţie obligatorie la căsătorie.

Dacă ştia să facă şi sex, pentru că alunecase şi căzuse cu fecioria într-un ştiulete din ăla gros de la ţară -de vreo 500 de ori-, familia ei mai adăuga ceva daune morale sub formă de bonusuri la zestre: o pereche de boi, o căruţă sau ceva pământ. De când cu succesul programului Prima Casă, unii se însoară pe baza principiului „Are casă, e frumoasă!”. Nimic mai greşit. Să nu vă însuraţi niciodată din interes pentru bani. La un credit bancar dobânda e mult mai mică şi nici nu plăteşti toată viaţa.

În zilele noastre ai şanse foarte mari să te însori cu o specialistă în Kamasutra, campioană la măciuci, care a luat BAC-ul cu zece la oral, dar care se consideră gospodină dacă ştie să facă cartofi pai cu ochiuri şi apasă trei butoane la maşina de spălat. Ca să ajungi să beneficiezi de calităţile ei de curtezană se aşteaptă să munceşti pe brânci ca să ai maşină cu care să o cari la shopping, să o hrăneşţi la restaurant, să o distrezi la standup comedy şi după aceea să i-o tragi prin prezervative cu gust de banane. Zestrea ei este acum propria persoană fermecătoare, iar silicoanele din sâni sau colagenul din buze se consideră premii de consolare pentru lipsa virginităţii.

Bărbaţii fac acest pas în timp ce statistic numărul femeilor este de două ori şi jumătate mai mare decât cel al bărbaţilor. Asta înseamnă că oricare dintre noi avem rezervate două femei şi jumătate! Repet pentru cei care au crezut că nu au auzit bine: pe fiecare dintre noi, în România, ne aşteaptă două tipe mature, care ştiu ce vor şi o minoră care ştie ce vrem noi. În fine, toată lumea susţine că mariajul înseamnă reciprocitate. De accea soţii devin reci unul cu celălalt.

 1. bubulina
  martie 24, 2010 la 9:34 AM

  nimic mai gresit si mai neadevarat. ma asteptat la mai multa intelegere si empatie din partea ta, dar se vede ca nu ai reusit sa cunosti un caz fericit desi ai avut doua in fata ta. Nu are sens sa dau nume concrete cand stii foarte bine despre ce vorbesc. Taina casniciei trebuie deslusita incetul cu incetul, rabdare de care tu nu dispui. De aceea vorbesti fara sa cunosti. Poate era mai corect sa vorbesti despre asta daca sa spunem ai fi avut un mariaj ratat si acum esti in recuperare. Atunci da, te ajutau si pretenii. Altfel astept o revenire cu prezentarea variantei bune despre casnicie. Daca nu ai habar te rog sa ma contactezi, as putea sa-ti dau cateva ideei. Always and forever bubulina!

  • martie 24, 2010 la 9:45 AM

   Poate nu e dracu CHIAR aşa de negru, dar uneori CHIAR vine îmbrăcat în rochie albă. Nu tre să am experienţe personale nasoale, ca să cunosc aceste realităţi. Vorba unui clasic în viaţă: „La tăţi ni-i greu, da` nu la fel”. Numai bine, pace, dragoste şi dacă nu râdem, măcar să zâmbim.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: