Prima pagină > Utile > Întâlnirea hoţului cu prostul

Întâlnirea hoţului cu prostul

Recent am dat peste un site ciudat. Mi se pare foarte obscur deoarece dă foarte puţine informaţii. Documentul cu Termeni de Utilizare este mult mai bogat în text decât situl propriu-zis. Că şi sub linkul în limba română textul explicativ este tot în engleză, nu cred că miră pe nimeni. Alo, Protecţia Consumatorului?

Jocul se desfăşoară în runde a câte 30 de zile. În tot acest timp trebuie să aduni de la vecini, rude şi prieteni click-uri care se transformă în euroi. Un euroi per click. Trebuie să aduni 3.000 de euro ca să primeşti unul dintre cele patru premii puse la bătaie: nişte mini-boxe portabile X-Mini iHome (20 euro), un iPhone 3GS (550 euro), un laptop Dell Intel Atom N270 (300 euro) şi un aparat foto Nikon Coolpix L100 (180 euro). Hmm, voi ce premiu aţi alege? Doh, normal că boxuţele! Ca să se aude manica mai tare decât la speakerul aiFonului!

La runda anterioară cică au intrat în posesia premiilor puse în joc nu mai puţin de 539 de norocoşi. Duamni! Mai greu, mai foarte greu de crezut, mai ales că asta înseamnă că fiecare câştigător a adunat zilnic câte 100 de click-uri. Hai să fim serioşi.

Despre produsele pe care se presupune că cineva le poate câştiga nu se spune absolut nimic. Niciun detaliu, nicio specificaţie tehnică. Nu m-ar uimi să aflu că de fapt, după ce strângi atâta amar de click-uri, câştigi poza produsului care este postată pe site şi apoi o primeşti pe mail, cu felicitări.

Treaba este atât de superficial şi stupid gândită încât, deşi deasupra pozelor de luna aceasta scrie Premiile din aceasta runda sunt, în pagina care anunţa câştigătorii rundei trecute sunt trecute exact aceleaşi premii. Loser. Regulile jocului sunt iarăşi de tot… păcatul, dar bănuiesc că au menirea de a da o brumă de credibilitate concursului de mucava.

Trecerea de la tutuirea vizitatorului până la respectarea sa este făcută în viteză, după cum se poate lesne înţelege din textul următor:

„Politica noastra anti-spam este zero toleranta. Contul tau va fi inchis in cazul in care trimiti spam. Definim ca fiind SPAM trimiterea de orice fel de mesaje in masa (prin email-ur, postate pe situri sau mesaje de orice natura ) catre persoane cu care nu ai o relatie directa sau care nu au solicitat in mod explicit sa primeasca mesaje din partea dumneavoastra.”

Credeţi că s-a întâlnit hoţul cu prostul, sau nu? Este situl-fantomă e-castig o ţeapă românească sau nu? Întreb pentru că am văzut că „a pus botul” multă… lume, ca să nu spun mai urât.

Categorii:Utile
 1. bubulina
  martie 22, 2010 la 10:41 AM

  Ce ai bre cu „aiFonul”? Rusine…

  • martie 22, 2010 la 4:24 PM

   Pai tocmai asta e şmecheria. Oamenii au iPhone, iar neoamenii ai aiFon. Got it? Tu vezi-ti de iPhone şi nu mai insinua tot felul de cestiuni. Daca voiai să faci o treabă, puteai să zici daca crezi că situl e ţepar au ba. Duamni ce face munca cu stress din oameni. Trăsni-ţi-ar şefii şi şefele! Hugz!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: