Prima pagină > Uncategorized > Pensionarii pot salva România

Pensionarii pot salva România

Mulţi dintre noi avem râcă pe bieţii pensionari. Ne enervează că aglomerează inutil mijloacele de transport în comun şi că se „lipesc” de orice rând, coadă sau adunare populară, doar ca să se bage în seamă. Ne oftică atunci când coboară scările prea încet, când avem de-a face cu „vizoristele” care ne ţin evidenţa, mai ales a musafirelor, mai ceva decât un recepţioner de hotel şi reclamaţiile lor la asociaţia de locatari pentru o persoană în plus, care nu e trecută la întreţinere sau la poliţie pentru petrecerea cu ocazia zilei de naştere.

Pe mine mă oftică doar că eu nu am să o duc niciodată la fel de bine ca ei. Da, îi invidiez pe boşorogi. Şi cea mai dementă babă, care a lucrat la salubritate sau cel mai beţiv instalator s-au căpătuit cu câte un apartament sau o garsonieră, luate pe de-a moaca de la comunişti. N-au suferit de stress decât dacă au clevetit împotriva sistemului. Chiar dacă nu s-au ghiftuit, cu nu ştiu ce scofeturi pline de E-uri şi-au păstrat sănătatea deoarece au băgat în ei doar mâncare organică. Acum o mai sug la rece unii, deoarece nu au pensii aşa cum se aşteptau, dar mulţi se descurcă decent. Se pare însă că această stare de fapt nu va mai dura foarte mult.

Pensionarii din oraşul Satu Mare vor fi cu ochii pe gropile de pe străzi. Aceştia vor supraveghea în mod voluntar lucrările de reparaţii de străzi, care se vor realiza în municipiu. Cei care vor controla calitatea muncii drumarilor sunt pensionari de profesie ingineri sau maiştri în construcţii. Anunţul a fost făcut de primarul Iuliu Ilyes, la finele lunii ianuarie a acestui an. Ideea a venit din partea lui Mircea Marian, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, care doreşte implicarea acestora în diferite acţiuni din oraş, ca să nu se simtă marginalizaţi.

Pensionarii cu o bogată experienţă în domeniul construcţiilor de drumuri şi poduri vor analiza cum evoluează lucrările în timpul plombărilor carosabilului. Astfel, primarul crede că niciun drumar nu va mai putea trage chiulul când e vorba de făcut treaba ca la carte. Sieegur că da…

Lasă pensionarul să aibă de-a face cu şpăgarii din asfaltări, să vezi ce rapid uită de interesul public. Dacă nu i-aş fi văzut pe „adolescenţii” de la A-urile din cartierul Tătăraşi cum făceau campanie electorală pentru cine marca cea mai bogată plăsuţă  cu şpagă, aş fi crezut că părul alb este o garanţie pentru demnitate, cinste sau onoare. Flori!

Da , ştiu că sunt mulţi pensionari care o duc rău sau foarte rău, că unii mor în case neştiuţi de nimeni său că foştii ţărani cooperatori au fost bătaia de joc a tuturor guvernărilor. Asta este. Las` c-au dus-o şi bine!

Reclame
Categorii:Uncategorized
  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: