Prima pagină > Uncategorized > Fii tu însuţi. Fii tu însăţi.

Fii tu însuţi. Fii tu însăţi.

Adică „nu te căca pe tine”. Ştii la ce mă refer. Dacă eşti băiat şi ai „tricou cu burtă”, nu te încorda şi nu-ţi suge burdihanul, doar pentru că trece pe lânga tine o duduie. La fel, dacă eşti fată, nu-ţi botoşi buzele doar pentru că ţi se pare că asta te face irezistibilă. Te face să arăţi de parcă îţi vine să vomiţi sau de parcă ai intenţiona să rezolvi o chiuvetă înfundată .

Am revăzut recent filmul Talk to Me. Cam vechişor, scos în 2007, dar bun. Întâmplător am dat peste un clip dintr-o emisiune realizată de Ralph „Petey” Greene, personajul principal din filmul cu pricina. Omul îşi îndemna fraţii de aceeaşi culoare să nu se fandosească şi să fie ei înşişi. Petey a făcut asta sub forma unei parabole, în timp ce mânca cu poftă molipsitoare o hapchină dintr-un pepene verde (harbuz pentru moldoveni şi lubeniţă pentru bănăţeni).

Eu n-am aşa o trufanda la îndemână, dar ideea e tot aia. Hai să nu ne mai maimuţărim, chiar dacă Darwin credea că suntem primate evoluate. Ai burtă sau colăcei în talie? Să fii fericit că nu ai treabă cu spitalele. Cine are să te placă, te va iubi cu tot cu şunci. Dacă nu ţi-e dat să fii cu Tanţa, gagica parcului, asta este. Nu o să-i ajungi în graţii nici să ai muşchii lui Arnold şi mobilitatea lui Jackie Chang. Atunci, de ce să te stresezi? N-are sens.

N-ai siluetă de fotomodel, buze ca ale Angelinei şi ţâţoaie ca ale Roxanei Ionescu, zisă şi Mulga? Nicio problemă. Fii pe pace.

Nu toţi dorim să ne luptăm cu mamele stil „cu una dormi în braţe şi cu cealaltă te înveleşti”, buzane de două kile sau dimensiuni „perfecte”, gen „din faţă biscuite, din profil napolitană”. Cine ştie să cunoască o femeie, apreciază „marfa clientului” şi ştie să lucreze cu ea. Cine nu, nu.

În spiritul lui Petey, dacă îţi place să mănânci pepene verde, mănâncă-l cum trebuie. Nu te căca pe tine. Că pute, oricît de scump ar fi detergentul cu care îţi speli hainele sau parfumul cu care te dai.

Categorii:Uncategorized
  1. bubulina
    ianuarie 20, 2010 la 10:14 AM

    daca ai fi tu insuti nu ai ajunge nicaieri..ai fi singur intr-o camera cu patru pereti, izolat de civilizatie si ignorat de autotirtati. Pentru a nu depasi limitele anormalului si ale prefacatoriei trebuie sa stii cand sa te opresti si sa redevi tu insuti.

  2. ianuarie 19, 2010 la 10:23 AM

    mai, dar vezi tu.. sistemul… ei bine sistemul, nu-ti permite sa fii tu insuti/insati ci o papusa purtata de vremuri, tranzitii si moda ..

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: