Prima pagină > Uncategorized > Postare aproximativă

Postare aproximativă

Mă conversam azi cu un fost coleg de fuckultate, care mi se plângea că are de corectat o şatră de teze. În weekend. Nasol. Îl întreb dacă nu s-a gândit să le noteze aşa cum se zvonea că făcea un fost profesor de la Litere.

Noi auzisem că domnul cu pricina arunca lucrările de la examen deasupra catedrei. Care picau la mijloc erau de 9-10, alea de la margine primeau „‘ţinta golanului”, adică  cinciaru`, iar cele care cădeau de pe catedră aduceau temutul ştar (trad. patru lb. rromanes).

Gentilul meu prieten îmi mărturiseşte că oricum avea de gând să le aproximeze. Asta e ca şi faza aia care explica concepţia despre muncă în ţara noastră: „Noi ne facem că muncim, ei se fac că ne plătesc”. Elevii învaţă aproximativ bine şi profesorii aproximează notele.

Totul a devenit aproximativ. Muncim şi suntem plătiţi aproximativ, suntem aproximativ fideli, credem în divinitate la fel de aproximativ şi ne ducem de pe o zi pe alta vieţile trăite cu aproximaţie. Cred că mi-e dor de precizie. Hai să emigrăm în Germania. Auf Wiedersehen!

Reclame
Categorii:Uncategorized
 1. Bucurica
  februarie 10, 2010 la 10:26 PM

  subscriu!

 2. ianuarie 9, 2010 la 5:50 PM

  Asta e ca-n ghicitoarea aia populara Dane: „Cel care toata ziua e activ ca o albina, puternic ca un taur, munceste precum un cal si seara se-ntoarce acasa rupt de oboseala ca un caine, ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou!”
  Spor la scris, ca le bagi bine!

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: